De flesta av oss spelar bara datorspel som underhållning men det finns personer som har tagit det ett steg längre och gjort det till en karriär. Detta är möjligt eftersom det anordnas flera turneringar och serier några gånger om året.

Du som sitter vid sidan om kan också tjäna pengar genom betting, som vi skrev på start. Idag är det vanligt att många följer matcherna live via nätet. Om du då har bettat på dem kan detta öka spänningen och såklart vara en chans att tjäna lite extra pengar. Det är flera av de stora spelsajterna online som erbjuder betting på några av de största spelen.

De populäraste spelen

Några vanliga sporter att betta på när det kommer till e-sport är League of Legends, Dota II, Overwatch och Fortnite. Det som är absolut populärast att spela på bland oss svenskar är CS: GO. Det är alltså inga problem att hitta en spelsajt som erbjuder odds på just detta spel. Anledningen till att just CS: GO blivit så populärt är att dess föregångare redan hade en stor skara med fans. Många av dem som bettar är spelare själva och vet hur det fungerar och vilka lag som är etablerade. Det finns faktiskt en del svenskar som blivit så pass duktiga att de kan leva på det.

Tips för att betta på e-sport

Precis som med all betting gäller det att vara så väl förberedd som möjligt för att öka sina vinstchanser. För det första är det bra att ha koll på hur spelet som du ska betta på fungerar. För det andra bör du göra lite efterforskning och se lagens form och tidigare resultat. Det finns flera sätt att följa proffsen inom e-sport. Du kan antingen titta på videos på till exempel Twitch eller läsa om dem på olika sajter. Här finns det information om lagens olika svagheter och styrkor samt om de har några favoritbanor. All information kan du dra nytta av när du lägger ditt spel.